У Голландії представили кулінарну книгу страв із комах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Голландії представили кулінарну книгу страв із комах

367
У Голландії випущена кулінарна книга, що містить рецепти приготування страв з комахами.
За задумом авторів книги, вона повинна служити популяризації комах як альтернативного джерела поживних речовин.
У незвичайного видання вже з'явилися прихильники. Так, Марсель Діке, професор Університету Вагенінген, вважає, що оскільки очікувана кількість населення Землі до 2050 року складе 9 млрд., людству доведеться шукати заміну звичним джерелам білків. Оскільки в комах міститься велика кількість протеїнів, вони цілком можуть претендувати на роль альтернативи, або доповнення, м'ясним продуктам. Крім цього, вирощування комах завдає екології набагато менше шкоди, ніж розведення великої рогатої худоби.
"Я бачу це як ще один крок до того, що скоро комах подаватимуть в голландських ресторанах. Також я очікую, що люди почнуть купувати цю книгу, і готувати страви з комах самостійно", - говорить Діке.
Втім, він визнає, що вживання комах в їжу зовсім необов'язково буде проходити швидко і легко, особливо в країнах, де традиційно з'їдається велика кількість м'яса.
До запуску книги в продаж шеф-кухар Хенк ван Гульп, що спеціалізується на стравах з комах, планує випекти найбільший у світі пиріг з кониками.
Деякі голландські ресторани вже пропонують клієнтам страви з комах. Так, у місті Аарлем відвідувачі можуть спробувати м'ясний пиріг з горіхами, насінням та черв'яками.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас