Зростання цін на житло в Швейцарії не зупиняє покупців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання цін на житло в Швейцарії не зупиняє покупців

Нерухомість
186
Бум на швейцарському ринку нерухомості триває: будинки і квартири, особливо розташовані в регіонах Великого Цюріха і Женевського озера, стрімко дорожчають. Проте, попит з боку покупців не слабшає.
Згідно з дослідженням консалтингової фірми Wüest & Partner, в 2011 році квартири в Швейцарії подорожчали в середньому на 4,9%. У тому числі ціни на апартаменти, розташовані в кантоні Цюріх, за рік підскочили на 10,8%.
Нагадаємо, що провідні швейцарські населені пункти регулярно фігурують в рейтингах міст з найдорожчою нерухомістю в світі. Так, квадратний метр житла на гірськолижному курорті Санкт-Моріц продається в середньому за $13 тис. Нерухомість в Женеві оцінюється в $9,7 тис. за кв. м., в Цюріху - $7,3 тис. за "квадрат".
Незважаючи на зростання цін на і без того недешеве житло в Швейцарії, покупців менше не стає. Попит тримається на рекордно низьких ставках по іпотечних кредитах і швидких темпах будівництва нових будинків і квартир. Ринок підігрівають також іноземні інвестори, які буквально полюють за швейцарськими метрами.
Така ситуація давно турбує аналітиків, які побоюються надування "бульбашки" на ринку нерухомості. На думку голови Національного Банку Швейцарії Філіпа Хільдебранда, подорожчання житла є однією з найбільших загроз для економіки країни. Спроби влади контролювати місцеву валюту малоефективні і можуть призвести до ще більшого зростання цін на нерухомість.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас