Позитивні якості людини залежать від генів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Позитивні якості людини залежать від генів

241
Вчені з Університету Буффало та Університету Каліфорнії вважають, що комбінація генів і гормонів визначає ставлення людей один до одного.
Вважається, що гормони окситоцин і вазопресин впливають на ставлення людей один до одного, проте до цих пір масштабних досліджень на цю тему не проводилося. У своєму дослідженні замість введення піддослідним окситоцину вчені зосередили увагу на біології гормонів, пише CNews.
Гормони працюють шляхом зв'язування з рецепторами в клітинах. Ці рецептори мають різні форми, наприклад, у рецептора окситоцину існують дві форми, а у вазопресину ще більше. У дослідженні взяли участь 711 піддослідних добровольців. Їм задали різні питання, що стосуються громадянського обов'язку: чи потрібно платити податки, повідомляти про злочин, хороші люди навколо чи, навпаки, погані і т.д. При цьому в опитуваних брали зразок слини для аналізу ДНК і визначали, в якій формі були рецептори окситоцину і вазопресину.
Як з'ясувалося, люди, які дивляться на світ з негативної точки зору і рідше допомагають іншим, не мають форми рецептора, пов'язаної з люб'язністю і позитивним ставленням до людей. "Позитивна" версія гена дозволяє подолати почуття того, що весь світ наповнений небезпеками, обманом і насильством. Результати дослідження не говорять про прямий зв'язок генів і соціальної поведінки - велика частина зв'язків між ДНК і соціальною поведінкою дуже складна і набагато глибша, ніж форма рецепторів.
Проте щедрість, дбайливість, почуття громадянського обов'язку тощо пов'язані з певними генами, і це можна виявити. Не виключено, що в майбутньому потенційну добропорядність людини можна буде виявити за допомогою простого ДНК-тесту.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас