Монета номіналом в один цент продана на аукціоні в 115 млн разів дорожче номіналу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Монета номіналом в один цент продана на аукціоні в 115 млн разів дорожче номіналу

Валюта
212
Монета номіналом в один цент продана на аукціоні в США за 1,15 мільйона доларів, повідомляє в п'ятницю сайт телеканалу ABC News з посиланням на організаторів торгів - аукціонний дім Heritage Auctions, пише Уніан.
Монета, випущена Монетним двором США в 1792 році, є однією з 14 збережених до нашого часу примірників. Вона виготовлена з міді, а в центрі є невелике вкраплення срібла. Проданий цент належить до експериментальної серії - монети такого зразка не були запущені в серійне виробництво.
За словами представника аукціонного дому Тодда Імхоф (Todd Imhof), срібло з'явилося на монеті не стільки з естетичних міркувань, скільки з метою привести вагу платіжних засобів відповідно до вимог Монетного двору США.
Імена колишнього і нового власників монети не повідомляються.
У січні 2012 року інша монетка вартістю в один цент була продана на аукціоні в американському штаті Флорида за 1,38 мільйона доларів. Цент, датований 1793 роком, раніше належав банкіру з Балтімора Луїсу Еліасбергу, який за свою пристрасть до колекціонування отримав прізвисько "король монет".
У колекції Еліасберга були зразки всіх монет, випущених Монетним двором США. Повторити це досягнення до сьогоднішнього дня не вдалося нікому.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас