Після скандалу з Rozetka.UA товари можуть подорожчати на 10-15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після скандалу з Rozetka.UA товари можуть подорожчати на 10-15%

6957
"Rozetka.UA" продовжить роботу, щоправда, можливо ціни на товари там стануть дорожчими. Нагадаємо, вчора відомий інтернет-магазин, який торгує за низькими цінами побутовою та офісною технікою, сантехнікою тощо, потрапив під перевірку. Сайт магазина весь день працював з перебоями (з цього приводу особливо турбувалися ті українці, які оплатили замовлення на сайті і тепер переживають за долю "завислої" покупки), на ньому з'явилася інформація, що тимчасово замовлення будуть прийматися і виконуватися не так оперативно, як завжди. А ввечері начальник управління розкриття податкових злочинів податкової міліції Києва Олексій Чорнобай повідомив, що проти директора ТОВ "Rozetka.UA" порушено кримінальну справу за ст. 212 КК - ухилення від сплати податків на суму понад 7 млн грн. За даними ДПСУ, бізнесмени завозили товари з-за кордону за заниженими цінами, що дозволяло їм отримувати надприбуток, який йшов у тінь.
Як роз'яснив нам начальник прес-служби ДПС в Києві Микола Ковтуненко: "Ніяких "масок-шоу" не було, був обшук і виїмка бухгалтерських документів в трьох офісах і на трьох складах, ніхто не заарештований, товар не конфісковували, комп'ютерні сервери не вилучені, магазин може продовжувати роботу". Чорнобай уточнив: якщо керівники ТОВ до пред'явлення обвинувачення внесуть до бюджету недоплачені податки, кримінальна відповідальність не настане.
Учора керівництво "Rozetka.UA" було недоступне для коментарів, не відповідав жоден із зазначених на сайті телефонів. Наше джерело в ДПСУ стверджує: у них є дані, що й інші інтернет-магазини торгують сірим товаром. Якщо їх виведуть з тіні і змусять платити податки, то ціни на товари в Мережі можуть піднятися на 10-15%.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас