Київських поштарів вчать захищатися від бродячих собак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київських поштарів вчать захищатися від бродячих собак

57
Комунальне підприємство "Центр ідентифікації тварин" ввело для працівників "Укрпошти" заняття, які допоможуть їм уникнути нападу бродячих собак.
Про це в коментарі газеті "Хрещатик" повідомив директор "Центру ідентифікації тварин" Олег Качкан.
"Метою таких заходів є запобігання нещасних випадків на виробництві "Укрпошти" через укуси собак. Навчання планується на всіх виробничих підрозділах: Лівобережному, Південному і Північному поштамтах", - зазначив він.
Введення таких заходів викликано зростанням кількості укусів людей тваринами. Так, в 2009-2010 роках у столиці спостерігалася тенденція до зменшення кількості укусів тваринами на 8,8%. Проте вже в минулому році цей показник виріс на 2,1% (з них домашніми на 0,7%, безпритульними на 1,4%).
За словами інструктора-кінолога, основне правило, якого слід дотримуватися кожному під час контакту з собакою, - не боятися. Зберігаючи спокій, людина має більше шансів адекватно оцінити ситуацію і прийняти виважені, логічні рішення, уникнувши таким чином небажаних наслідків.
"Людина повинна чітко розуміти, як діяти під час проявів агресії з боку тварин, - зазначила кінолог Ольга Чарковська. - Перш за все, слід побороти в собі паніку". Інструктор застерегла: не можна ні в якому разі обертатися до тварини спиною, бігти чи розмахувати руками. Такі дії провокують у тварин природний інстинкт мисливця. Якщо трапилося так, що собака на вас накинулася, необхідно виставити вперед себе будь-який предмет, який є в руках. Це може бути сумка, шапка, парасоля. Під час нападу собаки слід захищати уразливі частини тіла: обличчя, горло і шию, статеві органи, зап'ястя, внутрішні сторони ліктьових і колінних суглобів. Адже в цих місцях є великі судини, пошкодження яких може призвести до смерті".
"Якщо все ж сталося так, що вас вкусила собака, місце укусу варто ретельно промити господарським або антибактеріальним милом, обробити розчином перекису водню, після чого накласти на рану стерильну пов'язку з антисептиком і швидше звернутися за допомогою до травмпункту", - підсумувала кінолог.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас