Міцний фунт гальмує відновлення британської економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міцний фунт гальмує відновлення британської економіки

Казна та Політика
177
Високий курс британської валюти гальмує відновлення економіки; девальвація фунта стерлінгів на 25% може сприяти річному зростанню ВВП країни на 4%. Таку думку експертів дослідницького інституту Civitas наводить BFM.Ru з посиланням на Bloomberg.
На думку автора доповіді Джона Міллса, падіння курсу фунта, що триває з 2008 року, недостатньо, щоб британський експорт міг конкурувати зі світовою продукцією; майбутнє зниження курсу неминуче. Девальвація валюти на 15% дозволить збалансувати торгівельний дефіцит країни, вважає аналітик.
Валютна політика, яку влада вела впродовж десятиліть, призвела до того, що запуск більшості виробничих операцій в країні став набагато дорожчим, ніж в інших частинах світу, вказує Міллс. На його думку, зниження курсу не уникнути.
Напередодні Національне бюро статистики опублікувало дані щодо зовнішньоторговельного балансу країни. У лютому торговий дефіцит досяг 8,7 млрд фунтів (10,5 млрд євро) проти 7,9 млрд фунтів в січні. Експорт скоротився на 3,4% до 24,8 млрд фунтів, обсяги імпорту залишилися на колишньому рівні (33,6 млрд). Зростаючий дефіцит є результатом скорочення експорту в країни за межами ЄС. Ситуація ускладнилася зниженням продажів британських автомобілів (на 0,4 млрд фунтів), зокрема в Росії, Китаї і США. Скоротився експорт товарів промислового призначення (мінус 0,3 млрд) і напівфабрикатів (мінус 0,2 млрд фунтів).
Обсяги промислового виробництва в лютому виросли на 0,4% в місячному вирахуванні. У річному вирахуванні промвиробництво скоротилося на 2,3%.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас