Україна виконала обіцянки перед РЄ, змінивши закон про трубопровідний транспорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна виконала обіцянки перед РЄ, змінивши закон про трубопровідний транспорт

298
Верховна Рада України, схваливши зміни до закону про трубопровідний транспорт (щодо реформування нафтогазового комплексу), виконала свої обіцянки, які давала Раді Європи, вважає лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.
"Нічого страшного в цьому законопроекті немає", - сказав він на брифінгу в Києві в п'ятницю.
"Він (закон) дозволяє виконати ті обіцянки, які ми давали Раді Європи щодо розділення транспортування, видобування газу і продажу газу. Таким чином, ми виконали свої зобов'язання в рамках Енергетичної європейської хартії, проголосувавши за цей законопроект", - зазначив Єфремов.
Як повідомлялося, у парламентській фракції "БЮТ-Батьківщина" вважають, що схвалені зміни в закон про трубопровідний транспорт, що стосуються реформування нафтогазового комплексу, дають можливість здійснювати приватизацію об'єктів трубопровідного транспорту законним способом.
Народний депутат України (фракція "БЮТ-Батьківщина"), лідер опозиційного уряду Сергій Соболєв зазначив, що НАК "Нафтогаз України" в даний час не є компанією, в якій можна розмивати хоча б 1% акцій. "Тепер цим законом це дозволено робити", - підкреслив він.
Депутат також зазначив, що під час роботи над законопроектом з тексту закону про трубопровідний транспорт зник пункт 4-й, "який забороняє пряму приватизацію безпосередньо підприємств, які входять в структуру НАК "Нафтогаз України".
Раніше в п'ятницю Верховна Рада України 242 голосами ухвалила закон "Про внесення змін до закону "Про трубопровідний транспорт" (щодо реформування нафтогазового комплексу).
Закон передбачає, що реорганізація (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) державних підприємств, дочірніх підприємств Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України", що здійснюють діяльність з транспортування магістральними трубопроводами та зберігання в підземних газосховищах, і НАК "Нафтогаз України" здійснюється за рішенням Кабінету міністрів України виключно для виконання зобов'язань України в рамках договору про заснування енергетичного співтовариства.
Закон забороняє приватизацію держпідприємств і дочірніх підприємств НАК "Нафтогаз України", що транспортують і зберігають газ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас