Інфляція у ФРН у березні сповільнилась до 0,3%, як і очікувалось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція у ФРН у березні сповільнилась до 0,3%, як і очікувалось

Казна та Політика
47
Споживчі ціни в Німеччині в березні виросли на 0,3%, в порівнянні з попереднім місяцем, свідчать остаточні дані Федерального статистичного управління країни.
Збільшення цін відносно березня 2011 року склало 2,1%.
Зміна обох показників збіглася як з попередніми даними, так і з очікуваннями аналітиків, опитаних агентством Bloomberg.
Таким чином, темпи інфляції в Німеччині сповільнилися, в порівнянні з лютим, коли приріст за місяць становив 0,7% і 2,3% в річному вирахуванні.
Підйом споживчих цін, розрахованих за стандартами Європейського союзу, у березні склав 0,4% в помісячному і 2,3% в річному вирахуванні, збігшись з прогнозом економістів і попередньою оцінкою.
Європейський центральний банк за підсумками засідання минулого тижня залишив незмінною базову відсоткову ставку на рівні 1%, намагаючись збалансувати ризики інфляції в Німеччині і рецесії - в економіках половини країн-членів єврозони.
"Висока вартість нафти не дозволить цінам значно знизитися в короткостроковій перспективі на тлі слабкого економічного зростання", - заявив аналітик WestLB Йорг Люшов.
У березні нафта подорожчала на 6,7% відносно аналогічного місяця минулого року. Без урахування зміни цін на енергоносії інфляція в ФРН становила б 1,6%, наголошується в звіті статуправління.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас