МВФ поліпшив оцінку економіки, незважаючи на нестабільність, що зберігається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ поліпшив оцінку економіки, незважаючи на нестабільність, що зберігається

Казна та Політика
237
Світова економіка демонструє "високу ступінь нестабільності", незважаючи на те, що перспективи її зростання покращилися за останні кілька місяців, заявила голова Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард.
В інтерв'ю газеті The Wall Street Journal К.Лагард зазначила, що МВФ, що знизив прогноз зростання світового ВВП на 2012 рік до 3,3% в січні до очікуваних у вересні минулого року 4%, тепер підвищує свій прогноз, щоб відобразити поліпшення, що відбулися в економіці.
Втім, новий прогноз, як і раніше, залишається гіршим від вересневого, підкреслила вона.
МВФ опублікує новий прогноз для світової економіки на наступному тижні.
Ситуація в Європі, на думку Лагард, являє собою найбільший ризик для світової економіки.
Керівництво єврозони зробило всі необхідні кроки, зазначила вона, згадавши реформи, що проводяться в Італії та Іспанії, вливання ліквідності Європейським центральним банком (ЄЦБ), а також прийняту угоду про збільшення ресурсів стабфонду регіону.
"Європа вживала ці заходи окремо один від одного і іноді занадто повільно, проте в цілому було зроблено дуже багато", - заявила вона.
За словами Лагард, Іспанія та Італія "досить швидко просуваються в плані реалізації реформ".
Говорячи про ситуацію в інших регіонах світу, голова МВФ відзначила скорочення позитивного сальдо платіжного балансу КНР. З одного боку така ситуація відображає ослаблення попиту на експортовані Китаєм товари на тлі сповільнення темпів глобального економічного зростання, а з іншого - давно очікуване збільшення внутрішнього споживання в КНР, що є, за словами К.Лагард, "кроком у правильному напрямку".
Профіцит платіжного балансу КНР становить близько 3% ВВП у порівнянні з 10% ВВП кілька років тому. За оцінками МВФ, цей показник буде становити 4-5% ВВП в умовах відновлення світової економіки, а не 7%, як прогнозувалося раніше.
МВФ, прагнучи підготуватися до несприятливого розвитку ситуації в економіці, закликав своїх членів вжити заходів для збільшення резервів фонду на $500 млрд.
Втім, не всі члени МВФ погодилися внести додаткові кошти. Країни єврозони зобов'язалися виділити фонду до $200 млрд, при цьому США відмовилися від нових внесків.
"Зараз потреби МВФ у додаткових коштах можуть виявитися не настільки істотними, як передбачалося раніше", - зазначила Лагард.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас