Саудівська Аравія незадоволена високою ціною нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія незадоволена високою ціною нафти

Енергетика
586
Саудівська Аравія, найбільший світовий експортер нафти, незадоволена поточним рівнем цін на нафту і розраховує на їх зниження, заявив міністр нафти Саудівської Аравії Алі ан-Нуеймі, повідомляє агентство Bloomberg.
Країна розраховує, що вартість нафти знизиться, коли стане ясно, що проблем з поставками сировини на ринок немає, зазначив він.
Запаси нафти у покупців зростають, і Саудівська Аравія видобуває близько 10 млн барелів на добу, заявив А.ан-Нуеймі.
Згідно з офіційними даними, нинішній рівень видобутку нафти в Саудівській Аравії близький до максимального за 31 рік.
"Вартість нафти зберігається на високому рівні протягом тривалого часу, - зазначає А.ан-Нуеймі. - Тим часом, нафтовий ринок добре збалансований, і дефіциту на ньому не спостерігається".
Ціна нафти марки Brent зросла на 13% в 2012 році на побоюваннях зниження експорту з Ірану в зв'язку з санкціями, введеними проти цієї країни.
Котирування ф'ючерса на нафту Brent на травень на лондонській біржі ICE Futures на 9:42 в п'ятницю опустилося на $0,56 (0,46%) - до $121,15 за барель.
Запаси нафти в США, що є найбільшим світовим споживачем енергоносіїв, збільшилися минулого тижня до 365,2 млн барелів - максимуму з 1990 року, свідчать дані Міненерго країни.
"Запаси нафти як в Саудівській Аравії, так і в інших регіонах світу дуже високі, - зазначив А.ан-Нуеймі. - Наші сховища наповнені, ніяких проблем з поставками немає".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас