Рада дозволила приватизацію 14 державних ТЕЦ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада дозволила приватизацію 14 державних ТЕЦ

Казна та Політика
368
Верховна Рада дозволила приватизацію 14 державних теплоелектроцентралей.
За ухвалення проекту закону № 9713 в цілому проголосували 243 депутати при мінімально необхідних 226.
Парламент вилучив з переліку об'єктів державної власності, які підлягають приватизації, 14 ТЕЦ: Севастопольську ТЕЦ, Сімферопольську ТЕЦ, Камишбурунську ТЕЦ, "Сакські теплові мережі" (все Крим), Дніпродзержинську ТЕЦ і Криворізьку ТЕЦ (обидві Дніпропетровська область), Сєвєродонецьку ТЕЦ і Лисичанську ТЕЦ (обидві Луганська область), Миколаївську ТЕЦ (Миколаївська область), Одеську ТЕЦ (Одеська область), ТЕЦ-2 "Есхар" і Харківську ТЕЦ-5 (обидві Харківська область), Херсонську ТЕЦ (Херсонська область), Охтирські теплові мережі (Сумська область).
Приватизація буде здійснюватися з метою залучення інвестиційного капіталу для технічного переоснащення ТЕЦ і зміни використовуваного ними виду палива на вугілля.
Як повідомляло агентство, у лютому Міністерство енергетики та вугільної промисловості оголосило конкурс на концесію цілісного майнового комплексу державного підприємства "Теплоелектроцентраль-2 "Есхар".
Раніше, крім Харківської ТЕЦ-2, Міненерго пропонувало Кабінету Міністрів розглянути можливість передачі в концесію також ДП "Сєвєродонецька теплоелектроцентраль".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас