Кудрін: Ціна на нафту може зростати найближчі два роки, потім можливе зниження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: Ціна на нафту може зростати найближчі два роки, потім можливе зниження

Енергетика
217
Зростання ціни на нафту може тривати протягом найближчих двох років, але в довгостроковій перспективі ймовірне її зниження, заявив екс-міністр фінансів РФ, економіст Олексій Кудрін в інтерв'ю телеканалу "Росія 24".
"Ми зараз на піку - який би період ми не взяли, ми сьогодні найвищу ціну (на нафту) маємо. Я думаю, що вірогідність її зниження зберігається, але це може бути не протягом одного року - двох років, а протягом більш тривалого періоду", - сказав Кудрін. На його думку, на підвищення ціни працює політика центральних банків різних країн, які виносять на ринок значні фінансові ресурси. Також на підвищення ціни впливають зростаючий попит з боку Індії і Китаю і нестабільна політична ситуація в нафтовидобувних регіонах.
Разом з тим Кудрін визнав, що високі ціни обмежує попит у розвинених країнах, в якийсь момент це повинно призвести до зупинки зростання цін або зниження. "Зараз у нас може бути ситуація - і вища ціна на нафту, деякий час вона може зростати, але розслаблятися не варто", - сказав Кудрін.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас