Прем'єр Греції не бачить безболісних шляхів виходу з боргової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Греції не бачить безболісних шляхів виходу з боргової кризи

Казна та Політика
193
Прем'єр-міністр Греції Лукас Пападемос у своєму зверненні у зв'язку з призначенням дострокових парламентських виборів заявив, що не бачить безболісних шляхів виходу з боргової кризи, що вразила країну.
"Багато громадян відчувають на собі серйозний тиск і протидіють політичним заходам. Хочу сказати цим нашим громадянам, що безболісно витягнути країну з кризи не під силу нікому. Що, якщо ми хочемо вийти з тієї ситуації, в якій опинилися, ми повинні боротися з усіх сил, щоб зменшити свою зовнішню залежність", - зазначив Пападемос.
Він також зазначив, що економічне минуле Греції базувалося на надмірних запозиченнях, що створювали ефект "фасадного благополуччя". Однак, як вважає прем'єр, ця модель розвитку була нежиттєздатна, несправедлива і згубна для Греції.
"Необхідність змінити ситуацію, і це вимагатиме від нас жорстких, систематичних і дисциплінованих зусиль, з ясністю кінцевої мети і послідовністю, щоб ми не руйнували в наступному році те, що досягнуто в попередньому. Жертви, принесені за останні роки, не повинні пропасти марно", - заявив прем'єр Греції.
6 травня відбудуться перші вибори, відтоді як у Грецію прийшли криза, скорочення бюджетних дефіцитів і протести. Саме економічні програми партій будуть задавати тон на цих виборах. Згідно з попередніми опитуваннями, політики, які виступають проти планів економії, матимуть успіх. Останні 40 років соціалістична партія ПАСОК, а також консервативна "Нова демократія" домінують на політичному олімпі Греції. На останніх виборах у 2009-му разом вони набрали майже 80%. Ці вибори можуть порушити сформовану традицію. Згідно з опитуваннями, їх сумарний рейтинг ледь дотягує до 33%. Обидва табори так чи інакше підтримали непопулярні заходи економії. Крім того, обидві партії загрузли в корупційних скандалах.
Нинішній грецький прем'єр Лукас Пападемос прийшов до влади 8 листопада минулого року. Він сформував уряд технократів - фахівців, що не представляють інтереси якоїсь партії. Основним завданням Пападемоса було запевнити міжнародних інвесторів (зокрема, ЄС і МВФ) в тому, що Греція виконає їхні вимоги. Тоді країна могла б отримати черговий транш із програми в 110 млрд євро, а інвестори - схвалити новий пакет допомоги в 130 млрд.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас