Сорос: Бундесбанк не в праві вирішувати долю єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос: Бундесбанк не в праві вирішувати долю єврозони

269
ЦБ ФРН повинен припинити тиск на Європейський центробанк і "дати зелене світло" додатковим заходам стимулювання економіки єврозони, якій в іншому випадку загрожує подальше збільшення кризи суверенних боргів, вважає відомий інвестор, голова Soros Fund Management Джордж Сорос.
У своїй статті, опублікованій в бізнес-виданні The Financial Times, він зазначив, що ефект від прийнятих до теперішнього часу заходів ЄЦБ - безлімітних аукціонів, не буде тривати довго і регіону єдиної європейської валюти незабаром знадобиться додаткове стимулювання. "Фундаментальні проблеми не вирішені, дійсно, різниця між країнами-кредиторами та країнами-позичальниками продовжує зростати. Криза увійшла в ту фазу, яка може виявитися менш волатильною, але більш летальною", - пише Сорос.
До теперішнього часу ЄЦБ провів два безлімітні трирічні аукціони, надавши банкам євросистеми близько 1 трлн євро. На думку Сороса, ці заходи допомогли значно поліпшити ситуацію з кредитуванням в Іспанії та Італії.
Інвестор зазначає, що загальноєвропейський фінрегулятор не повинен згортати заходи стимулювання. Водночас небезпека виходить від ЦБ ФРН - Бундесбанк виступає проти "безрозмірного" збільшення грошової пропозиції в єврозоні, яке відбувається в результаті стимулюючих заходів, що вживаються ЄЦБ.
"Це створює пророцтво, яке само виконується: як тільки Бундесбанк висловиться проти, всім іншим членам ради керуючих ЄЦБ доведеться зробити те ж саме. Ринки вже починають на це реагувати", - попереджає Сорос.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас