Україна отримає від НАТО 25 млн євро на утилізацію легкої зброї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна отримає від НАТО 25 млн євро на утилізацію легкої зброї

Казна та Політика
117
Підписання рамкової тристоронньої угоди між Агентством НАТО з технічного обслуговування і постачання (NAMSA), Міністерством оборони України та українськими компаніями-виконавцями робіт з утилізації боєприпасів і легкого озброєння і стрілецької зброї (ЛВСО) в рамках реалізації другого етапу відповідного проекту планується 18 квітня в Києві, повідомили в місії України при НАТО.
В рамках другого етапу планується утилізувати 76 тис. тонн боєприпасів (в т.ч. 3 млн одиниць протипіхотних мін) і 366 тис. одиниць легкої стрілецької зброї, непридатних до подальшого використання і небезпечних для зберігання.
Орієнтовна вартість робіт складе 25 млн євро. Термін виконання 3-4 роки.
Роботи будуть проводитися в селі Гречани Хмельницької області, де розташовані потужності з утилізації боєприпасів, та м. Кам'янець-Подільський, де розташовані потужності з утилізації стрілецької зброї.
Офіс NAMSA в Україні планує запросити на церемонію підписання угоди військових аташе країн-членів НАТО, акредитованих в Україні.
Утилізацію протипіхотних мін типу ПФМ-1 в рамках проекту планується розпочати після надходження від ЄС коштів в другій половині поточного року. З цього приводу ведуться відповідні переговори NAMSA з ЄС.
Нагадаємо, 3 лютого цього року президент Віктор Янукович підписав закон "Про ратифікацію Імплементаційної угоди між Кабінетом Міністрів України та Організацією НАТО з матеріально-технічного забезпечення і обслуговування щодо утилізації легкої стрілецької зброї, звичайних боєприпасів і протипіхотних мін типу ПФМ-1.
Зазначена угода була підписана 21 вересня 2011 року в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас