Знайдено викрадену картину Сезанна вартістю в 100 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знайдено викрадену картину Сезанна вартістю в 100 млн євро

Кримінал
195
Сербська поліція знайшла увечері 11 квітня в Белграді вкрадену картину Поля Сезанна вартістю в 100 млн євро. Передбачається, що це та картина, яка була викрадена в 2008 році в Цюріху під час пограбування, що стало найбільшим в історії країни.
Крім знахідки полотна під час спеціальної операції, проведеної співробітниками сербської служби по боротьбі з організованою злочинністю і прокуратури в Белграді і Чачаку, були затримані троє осіб, ще один розшукується. Операція готувалася з червня 2010 року у співпраці зі швейцарською поліцією, передає сербський телеканал РТС з посиланням на джерела в поліції.
Назва полотна не уточнюється. Передбачається, що мова йде про роботу Хлопчик у червоному жилеті, вкрадену в 2008 році з музею Бюрле в швейцарському Цюріху.
Відомо, що в розшуку перебуває ще як мінімум одна картина Сезанна Вид на Овер-сюр-Уаз. Це полотно було викрадено в 1999 році з музею в Оксфорді.
Нагадаємо, що 10 лютого незадовго до закриття музею Фонду Еміля Бюрле в Цюріху в приміщення галереї увірвалися троє озброєних людей в масках і забрали чотири картини: Маки в околицях Ветея Клода Моне (1879), Хлопчик у червоному жилеті Поля Сезанна (1888), Граф Лепік з дочками Едгара Дега (1871) і Квітуча гілка каштана Вінсента Ван Гога (1890).
Крадіжка з музею в Цюріху стала найбільшою в історії країни і однією з найбільших в історії Європи - вартість викрадених полотен на той момент оцінювалася в $164 млн (180 млн швейцарських франків).
Незабаром після крадіжки роботи Моне і Ван Гога були знайдені в машині, припаркованій неподалік від музею. Про місцезнаходження робіт Сезанна і Дега ЗМІ нічого не було відомо.
За однією з версій, це може бути вже не перше пограбування, вчинене одними й тими самими злочинцями. У місті Пфеффікон поблизу Цюріха з музею викрали дві картини Пабло Пікассо. Пропали знамениті полотна Склянка і глек і Голова коня, які оцінюються в $4,5 млн.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас