Світовий банк скоротив прогноз зростання Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк скоротив прогноз зростання Китаю

Казна та Політика
120
Світовий банк в четвер скоротив прогноз економічного зростання Китаю в 2012 році до 8,2% і заявив, що відновлення може початися не раніше третього кварталу цього року, оскільки слабкий зарубіжний попит і спад на ринку нерухомості, спровокований урядом, стримують відновлення.
Разом з тим, прогноз зростання в 2013 році, навпаки, був переглянутий вгору: до 8,6% з 8,4% в попередньому доповіді. "Є ймовірність, що зростання буде коливатися біля нижньої точки довгий час", - сказав Ардо Ханссон, провідний економіст Світового банку по Китаю.
У листопаді банк очікував, що ВВП Китаю збільшиться в 2012 році на 8,4%. Розширення на 8,2% буде означати, що економіка Китаю росте трохи повільніше її потенційного рівня, сказав Ханссон. Це передбачає, що у Китаю є можливість змінити політику так, щоб підтримувати зростання, не побоюючись посилити інфляцію.
"Ми бачимо, що циклічна слабкість зберігається, але перспективи "м'якого приземлення" залишаються хорошими", - зазначив Ханссон, додавши, що Пекін має значні бюджетні ресурси, за допомогою яких можна зміцнити економіку, якщо ризики зниження збільшаться.
Світовий банк прогнозує, що китайський експорт зросте на 9,7 відсотка цього року і на 11,6 відсотка - в наступному, а імпорт підвищиться на 12 відсотків в 2012 році і на 12,5 відсотка - в 2013.
Нагадаємо, що в результаті зовнішній попит зробить негативний вплив на зростання вже другий рік поспіль. Згідно з прогнозами банку, торгівля відніме у показника ВВП 0,3% в 2012 році і не додасть до нього нічого в 2013 році.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас