Азаров: Пошуки альтернативних джерел поставок газу можуть зайняти роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Пошуки альтернативних джерел поставок газу можуть зайняти роки

Енергетика
217
Україна продовжує пошук альтернативних поставок газу, хоча і сподівається на "здоровий глузд" Росії в питанні зниження ціни на газ, що продається Україні.
Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з прем'єр-міністром Литовської Республіки Андюсом Кубілюсом.
Азаров підкреслив, що зараз тривають переговори з країнами Середньої Азії, зокрема Азербайджаном, щодо альтернативних поставок газу, і ведуться переговори з Туреччиною щодо проходу танкерів зі скрапленим газом через Босфорську протоку.
Прем'єр підкреслив, що все це робота не одного дня. "Такі проекти можуть тривати роками, але ми впевнено рухаємося цим шляхом", - цитує Азарова прес-служба Кабміну.
При цьому глава уряду також висловив упевненість в тому, що ціна на російський газ для України буде переглянута: "Я думаю, у наших російських партнерів здоровий глузд візьме гору, і ми отримаємо справедливу ціну на газ".
Разом з тим нагадаємо, що ще в середині лютого поточного року Азаров, під час візиту до Латвії, заявив, що "ми нашим російським партнерам відверто говоримо, що при газі за такими високими цінами ми будемо шукати більш прийнятного продавця... Ми ведемо переговори і практично вже домовилися про інших постачальників нафти і газу".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас