Європарламент може обмежити банківські бонуси, прив'язавши їх розмір до рівня зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент може обмежити банківські бонуси, прив'язавши їх розмір до рівня зарплати

69
Комітет з економічних і кредитно-грошових питань Європейського парламенту (ЄП) розробляє законопроект про обмеження бонусів, на які можуть розраховувати працівники банків, прив'язавши їх сумарний обсяг до рівня заробітної плати співробітника, повідомляє агентство Bloomberg.
За словами члена Європейської народної партії від Австрії Отмара Караса, який очолює робочу групу з розробки законопроекту, створюваного в рамках процесу імплементації угод Базель-III, ліміт на розмір бонусів може бути встановлений на рівні 100% від зарплати, тобто у співвідношенні 1 до 1.
В даний час О.Карас проводить консультації з представниками різних фракцій ЄП з тим, щоб виробити спільну позицію з питань про банківські бонуси. Раніше він пропонував обмежити бонуси 200% зарплати працівника.
Раніше полеміка навколо питання про бонуси, що виплачуються керівництву банків, розгорілася в Палаті громад британського парламенту. Тоді головному виконавчому директору Royal Bank of Scotland PLC Стівену Хестеру довелося відмовитися від щорічного бонусу в 963 тис. фунтів стерлінгів ($1,5 млн) після того, як представники опозиційної лейбористської партії пообіцяли винести на обговорення палати питання про можливість здійснення такої виплати у банку, що отримав багатомільярдну фінансову підтримку держави.
План О.Караса передбачає введення обмежень на бонуси одночасно з іншими вимогами Базель-III, які вступають в силу з 1 січня 2013 року.
Раніше верховний представник ЄС з внутрішнього ринку Мішель Барньє також заявив про те, що роздумує над пропозицією ввести обмеження на розміри банківських бонусів, які, за його словами, суперечать "всяким міркуванням розсудливості, здорового глузду та моралі".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас