Кабмін заперечує, що Азаров перевищив повноваження під час підписання ЗВТ з СНД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін заперечує, що Азаров перевищив повноваження під час підписання ЗВТ з СНД

Казна та Політика
352
Кабінет міністрів заперечує порушення прем'єр-міністром Миколою Азаровим директив президента Віктора Януковича при підписанні угоди про зону вільної торгівлі Співдружності Незалежних Держав.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.
"Організована в ЗМІ інформаційна хвиля про те, що нібито прем'єр-міністр Микола Азаров підписав договір про зону вільної торгівлі країн СНД "під свою відповідальність" і при цьому "вийшов за рамки директив", дезінформує суспільство і носить провокаційний характер. Ніяких фактів для сумнівів у правочинності підписання не існує", - йдеться в повідомленні.
При цьому прес-служба посилається на слова урядового уповноваженого з питань співробітництва з Росією, державами-учасниками СНД, Євразійського економічного співробітництва та іншими регіональними об'єднаннями Валерія Мунтіяна.
Мунтіян зазначає, що Янукович окремим дорученням затвердив склад переговорної групи з ведення переговорів про проект угоди про зону вільної торгівлі СНД і директиви на ведення переговорів.
Уповноважений стверджує, що Азаров виконав директиви, які були також затверджені Кабміном, а повноваження на підписання угоди про зону вільної торгівлі СНД Азарову були надані президентом і текст такого договору не вимагає парафування.
Мунтіян підкреслює, що угода про зону вільної торгівлі СНД є збалансованим документом, що повністю відповідає принципам і нормам Світової організації торгівлі і відповідно не суперечить зоні вільної торгівлі з країнами Європейського Союзу.
Уповноважений виступає за швидку ратифікацію Радою угоди про зону вільної торгівлі в рамках СНД і початок роботи з його реалізації.
При цьому в повідомленні не називаються причини затримки направлення цієї угоди на ратифікацію в Раду.
Як повідомлялося, в квітні депутат Верховної ради, член фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" Сергій Терьохін звернувся до Генеральної прокуратури з проханням оцінити дії Азарова при підписанні угоди про зону вільної торгівлі СНД.
18 жовтня 2011 р. 8 країн СНД домовилися про створення зони вільної торгівлі, однак з низкою вилучень по окремих групах товарів (на які мита все-таки передбачені).
3 квітня президент Росії Дмитро Медведєв схвалив закон про ратифікацію угоди про створення зони вільної торгівлі в рамках СНД, після прийняття відповідного рішення парламенту.
Україна висловлювала зацікавленість в синхронній ратифікації цієї угоди.
В ЗМІ з'явилася інформація про те, що угоду про зону вільної торгівлі СНД Азаров підписував, вийшовши за рамки директив Януковича.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас