Генпрокуратура відмовилася порушувати кримінальну справу стосовно співробітників СБУ за скаргою Борулька — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура відмовилася порушувати кримінальну справу стосовно співробітників СБУ за скаргою Борулька

Кримінал
255
Генпрокуратура відмовилася порушувати кримінальну справу стосовно співробітників СБУ за скаргою Борулька.
Генеральна прокуратура України відмовилася порушувати кримінальну справу стосовно співробітників Служби безпеки України (СБУ) за скаргою затриманого в Білорусі Павла Борулька, обвинуваченого в розкраданні 620 млн грн бюджетних коштів.
Як повідомила прес-служба Генпрокуратури в середу, на підставі заяви Борулька була проведена перевірка.
"Під час перевірки співробітники Генеральної прокуратури виїхали в Білорусь, де знаходиться затриманий за клопотанням правоохоронних органів України Борулько. При зустрічі з Борульком представники Генпрокуратури Білорусі в присутності співробітника Генпрокуратури України надали йому для ознайомлення заяву, написану в Генпрокуратуру України. Після цього Борулькові запропонували надати відповідні пояснення, а також роз'яснили положення ст.383 КК України та ст.95 КПК України про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину. Однак Борулько відмовився як від дачі письмових пояснень, так і від підпису про роз'яснення йому зазначених вимог законодавства", - наголошується в повідомленні.
На підставі даних фактів та інших матеріалів перевірки Генпрокуратура України 11 квітня винесла постанову про відмову в порушенні кримінальної справи стосовно співробітників СБУ через відсутність в їх діях складу злочину.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас