Людину щосекунди бомбардують мільярди частинок темної матерії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Людину щосекунди бомбардують мільярди частинок темної матерії

79
Вчені з Мічиганського університету та університету Стокгольма кількісно оцінили взаємодію людського тіла з темною матерією.
В рамках дослідження вчені розглядали середню людину масою 70 кілограмів. Темну матерію вони вважали такою, що складається з вімпів (WIMP) - слабо взаємодіючих масивних частинок. Всього крізь людське тіло кожну секунду пролітають мільярди частинок темної матерії, з яких взаємодіють з атомами тіла лише одиниці, передає Лента.ру.
Спочатку вчені визначили, що основна частина взаємодій відбувається між вімпами і атомами кисню або водню. При енергії вімпів близько 60 гігаелектронвольт відбувається кілька десятків подібних зіткнень на рік. При більш низьких енергіях (вчені розглядали одразу кілька ймовірних теорій) кількість зіткнень може досягати сотень тисяч на рік (близько одного зіткнення кожні п'ять хвилин).
Темна матерія - гіпотетична субстанція, з якої складається 80 відсотків всієї матерії у Всесвіті. Вона виникла в теоретичних роботах фізиків в 70-х роках минулого століття для пояснення аномального розподілу швидкостей руху зірок і газу в галактиках - астрофізики виявили, що цей рух відбувається через потужний гравітаційний вплив, який неможливо пояснити тільки видимою матерією.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас