В Узбекистані вчителям видали зарплату курчатами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Узбекистані вчителям видали зарплату курчатами

Казна та Політика
294
Вчителі та медичні працівники одного з районів Бухарської області Узбекистану отримали частину чергової зарплати курчатами, завезеними з Сербії.
Як передає "Радіо Свобода", серед бюджетників Вабкентського району було розподілено 20 тисяч курчат, ще 40 тисяч будуть роздані їм у найближчі місяці.
За словами одного з вчителів, який представився як Оділь, роздача курчат носить примусовий характер. "Нас змусили взяти по десять курчат, - розповів викладач. - Кожне сербське курча оцінено в 5500 сумів (3 долари за державним курсом, 2 долари за курсом "чорного" ринку), місцеві курчата дешевші. Але відмовитися від птиці ми не можемо, нас зобов'язали їх брати".
Однак місцеві чиновники стверджують, що компанія з роздачі курчат проводиться на добровільній основі. Причому влада оцінює її як досить успішну і вже має намір поширити подібну практику на інші райони області. За даними "Радіо Свобода", в Ташкенті розглядається питання і про заміну державних виплат на роздачу телят, цього разу - українського походження.
На думку експертів, подібними програмами узбецька влада намагається скоротити витрати бюджету в умовах дефіциту готівки. В даний час середня зарплата по республіці, згідно з офіційними даними, еквівалентна 320 доларів США. Однак за межами Ташкента ця цифра навряд чи перевищує 100 доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас