Данія очолила рейтинг "найщасливіших країн" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данія очолила рейтинг "найщасливіших країн"

76
Соціологи Колумбійського університету США під егідою ООН підготували звіт під назвою World Happiness Report, визначивши країни, де живуть найщасливіші люди. Держави були класифіковані відповідно до рівня благополуччя і задоволеності життям їхніх громадян, пишуть американські ЗМІ.
"Найщасливішою" країною виявилася батьківщина Ганса Хрістіана Андерсена, сирів данаблю і марібо, а також пива Tuborg - Данія. Королівство зайняло перше місце з рейтингом в 72 пункти. Слідом розташувалася інша скандинавська країна - Швеція. Її жителі задоволені життям на 69%. Трійку лідерів замикає Канада.
Також у списку найщасливіших країн значаться Австралія (4-е місце, 65 пунктів), Фінляндія (5-е місце, 64 пункту), а також Ізраїль, Нова Зеландія, Нідерланди, Ірландія.
Найбільш "нещасними" країнами виявилися Республіка Чад, Центрально-Африканська республіка, Гаїті, Буркіна-Фасо і Камбоджа, де показник задоволеності життям складає від 1 до 3 пунктів.
Як зазначили автори доповіді, на щастя конкретної людини впливає не тільки стан здоров'я, успішність кар'єри та особистого життя і загальний рівень добробуту, а й політичні свободи, соціальна захищеність, можливість влаштуватися на роботу, а також інші соціально-економічні та політичні чинники.
Нагадаємо, на початку січня ц.р. компанія WIN-Gallup International опублікувала результати опитування 52 тис. 913 осіб в 58 державах планети, які показали, що в даний час щасливі 53% населення Землі.
Виявилося, що найщасливішими мешканцями Землі є жителі Фіджі. З них 89% відчувають себе в повній гармонії зі світом. Крім того, в число самих щасливих країн світу потрапили Нігерія, Гана, Нідерланди і Швейцарія. Очевидно, що соціально-економічні показники тієї чи іншої країни не роблять істотного впливу на щастя її населення.
Найбільше нещасних проживає в Румунії, Єгипті, Литві, Іраку, США, Лівані і Пакистані. Найбільш нещасливими представниками Західної Європи стали ірландці. Жителям Ірландії не вистачило до середньоєвропейського показника цілих 20%, і ця проблема миттєво стала однією з найбільш обговорюваних в місцевій пресі.
В Україні за замовленням WIN-Gallup International опитування проводив КМІС. Виявилося, що щасливими почуваються 43% українців. При цьому 37% респондентів не відчувають себе ні щасливими, ні нещасними, 14% - відчувають себе нещасними, 6% - не змогли відповісти.
За рівнем щастя українців зайняли 41 місце серед населення 58 країн, що брали участь в дослідженні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас