Провідні аналітики очікують ослаблення євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Провідні аналітики очікують ослаблення євро

Валюта
983
Євро буде дешевшати в найближчому майбутньому, оскільки скорочення держвидатків в Іспанії та Італії з метою консолідації їхніх бюджетів призведе до відновлення боргових проблем в єврозоні та поглибить рецесію в регіоні, вважають провідні аналітики, опитані агентством Bloomberg.
Більшість експертів сходяться на думці, що зростання єдиної валюти на 2,95% в I кварталі, що виявилося максимальним за рік, було тимчасовим явищем.
Курс євро може впасти більш ніж на 5% до кінця 2012 року - до $1,24 з поточних $1,3090, вважає керівник відділу валютної стратегії найбільшого американського банку Wells Fargo & Co. Нік Бенненбрук, який очолює список найбільш точних прогнозистів на валютному ринку за версією Bloomberg вже в четвертий раз за останні шість кварталів.
"Однією з причин зростання євро був прогрес у подоланні боргової кризи і певне поліпшення на ринках облігацій Європи, яке підійшло до кінця. Євро продовжить слабшати, оскільки повільне або відсутнє зростання економіки негативно позначається на настроях", - заявив Н.Бенненбрук.
Експерти Westpac Banking Corp., які утримують друге місце за точністю прогнозів, очікують зниження вартості євро до $1,26 до кінця року.
"Європа проходить через скорочення рівня заборгованості, жорсткі заходи економії, і зростання дуже слабке", - сказав Річард Франулович з Westpac. За його оцінками, Європейський центральний банк, швидше за все, буде пом'якшувати грошово-кредитну політику в найближчі місяці, тоді як Федеральний резерв буде дотримуватися колишнього курсу, таким чином, динаміка процентних ставок, швидше за все, складеться на користь долара.
Тим часом валютні аналітики, що займають в рейтингу Bloomberg позиції з третьої по п'яту, з Rabobank International, JPMorgan Chase і Oversea-Chinese Banking Corp. очікують продовження зростання євро, оскільки в США не виключений черговий виток сповільнення економічного зростання.
JPMorgan очікує підвищення вартості євро до $1,36 до кінця 2012 року, Oversea-Chinese Banking - до $1,35.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас