Завтра італійський суд буде вирішувати долю Авакова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завтра італійський суд буде вирішувати долю Авакова

Кримінал
183
Суд в Італії розгляне на засіданні 10 квітня дозвіл на екстрадицію в Україну колишнього голови Харківської обласної державної адміністрації, голови Харківської обласної організації партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Арсена Авакова. Про це на брифінгу повідомив депутат Верховної ради, голова фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" Андрій Кожем'якін.
"Завтра (10 квітня) в Римі пройде засідання суду, на якому буде вирішуватися питання щодо можливої екстрадиції керівника нашої Харківської обласної партійної організації Арсена Авакова", - сказав він.
Кожем'якін додав, що має намір особисто бути присутнім на засіданні суду, щоб представити на ньому звернення партії "Батьківщина" до уряду Італії та суду з проханням не видавати Авакова правоохоронним органам України у зв'язку з тим, що він, на думку політсили, переслідується з політичних мотивів.
Як повідомлялося, раніше колишній прем'єр-міністр, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко звернулася до влади Італії з проханням не видавати Україні Авакова. 29 березня Генеральна прокуратура заявила, що італійський суд заарештував Авакова на 40 діб.
Також Генпрокуратура заявила про початок процедури екстрадиції. Разом з тим, в ГПУ станом на 29 березня не мали інформації про те, коли Римський апеляційний суд розгляне питання про екстрадиційний арешт Арсена Авакова.
6 січня прокуратура порушила кримінальну справу за фактом незаконного відчуження в 2009 році 55 гектарів землі посадовими особами Харківської обладміністрації та головного управління Державного комітету із земельних ресурсів в області, а 26 січня - справу проти самого Авакова за підозрою в тих же діях.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас