Росія почне перевірку українських сироварів завтра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія почне перевірку українських сироварів завтра

Аграрний ринок
180
Фахівці Росспоживнагляду завтра, 10 квітня, почнуть роботу на українських сироробних підприємствах, які мають намір постачати сир в Росію.
Про це заявив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко, передає РИА Новости.
"Завтра, напевно, мої фахівці туди (в Україну) полетять і будуть там розбиратися", - сказав він.
Нагадаємо, "сирний" скандал розгорівся в кінці минулого року після того, як головний державний санлікар РФ Геннадій Онищенко не відкинув, що російська санітарна служба обмежить ввезення з України аграрної продукції через негативні наслідки, до яких може привести передача в Україні функцій з контролю за харчуванням людей ветеринарній службі.
Так, в кінці березня фахівці Росспоживнагляду провели перевірку українського заводу "Гадячсир", який збирався постачати сир у Росію. За результатами аналізу виробництва були виявлені порушення.
У лютому Геннадій Онищенко заявив, що імпорт українського сиру в Росію скоротився більш ніж на 50% через претензії російської сторони щодо якості сирної продукції. В той же день був збільшений список українських підприємств, яким заборонені поставки сиру на російський ринок.
3 квітня Онищенко відвідав Київ і після переговорів з керівництвом українських відомств заявив, що українська "сирна" проблема буде вирішена після виконання російських вимог.
5 квітня він повідомив, що з українською стороною досягнута домовленість направити інспекцію в понеділок, 9 квітня, "якщо не виникнуть якісь додаткові обставини".
Дві країни також вирішили створити спеціальну групу, яка "буде гармонізувати вимоги, підходи, адміністративні регламенти" і займеться врегулюванням "непорозумінь, які можуть виникнути між двома країнами в майбутньому".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас