Будівництво метро в Дубаї спричинило зростання цін на житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівництво метро в Дубаї спричинило зростання цін на житло

Нерухомість
286
За результатами дослідження дорожньо-транспортного відомства (RTA) і агентства з регулювання операцій з нерухомістю (RERA), з 2009 року житло, розташоване біля станцій метрополітену, подорожчало на 34%. Це твердження піддали сумніву інші експерти.
Дубайський метрополітен - перший на Близькому Сході, і житло в кроковій доступності від його станцій користується все більшим попитом у покупців, повідомляє Arabian Business. У серпні 2011 року, коли була відкрита друга ("зелена") гілка метро, співробітники агентства з нерухомості Asteco констатували сплеск купівельної активності в таких районах. Орендні ставки на квартири поблизу діючих станцій в районі Бур Дубай і Аль Барша останнім часом зросли як мінімум на 10%.
На думку незалежних аналітиків, фахівців з ринку нерухомості в ОАЕ, так сильно ціни на житло у метро зрости не могли, швидше за все, подорожчання було локальним, і в середньому в місцях відкриття нових станцій метрополітену воно не перевищувало 10-15%.
Керівник відділу досліджень консалтингової компанії CBRE Метью Грін підкреслив, що все залежить від розташування і якості конкретного об'єкта нерухомості. "У порівнянні з іншими містами світу, в Дубаї далеко не всі лінії метро проходять в місцях з високою щільністю населення, тому зростання цін можливе далеко не скрізь", - упевнений експерт.
Регіональний директор компанії Colliers Ян Альберт нагадав, що подорожчання житла поряд з зупинками громадського транспорту - типове явище, яке можна спостерігати в багатьох країнах світу. І хоча ринок нерухомості Дубая активно розвивається, а житло в цьому еміраті дійсно дорожчає, але "на 34% житло могло подорожчати хіба що в районах Дейра і Бар-Дубай, де воно і до відкриття метро коштувало недешево..."
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас