ВР планує скасувати соціальні пільги? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР планує скасувати соціальні пільги?

Казна та Політика
937
Представники більшості у Верховній Раді нівелюють всі соціальні ініціативи Президента Віктора Януковича, наполягаючи на розгляді вже наступного тижня законопроекту у другому читанні щодо виконання судових рішень, якими передбачено скасування пільг багатьом категоріям.
Про це кореспонденту УНІАН повідомив заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко.
"Чиновники та депутати більшості наполягають на розгляді сумнозвісного законопроекту № 9127 "Про державні гарантії виконання судових рішень" на наступному пленарному тижні з 10 по 13 квітня", - сказав Томенко. Він зазначив, що такі ініціативи вкотре підтверджують, що соціальні ініціативи Президента і його команди є одноразовими, а в цілому вся їхня соціальна політика спрямована проти значної кількості українців.
"Голова Комітету ВР з питань правосуддя Сергій Ківалов звернувся до погоджувальної ради з пропозицією розглянути цей законопроект, мотивуючи це тим, що з аналогічною пропозицією до комітету звернувся міністр юстиції", - сказав він. Томенко нагадав, що цей законопроект планувалося розглядати ще восени минулого року, проте під тиском громадськості та опозиції його відклали. Томенко нагадав, що бюджетом поточного року вже припинені дії пільг для низки категорій, а відповідним законопроектом взагалі пропонується їх скасувати.
"Той факт, що уряд продовжує лінію на зачистку законодавства в частині соціальної підтримки найбідніших верств населення говорить про те, що соціальні ініціативи Президента розраховані винятково на передвиборчу кампанію", - додав Томенко.
Віце-спікер сказав, що опозиція знову буде робити все, щоб не допустити схвалення цього документа в цілому.
9 вересня 2011 року Верховна Рада України ухвалила в першому читанні урядовий проект закону "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень" (№ 9127).
Цим законопроектом, по суті, скасовується низка пільг для громадян, постраждалих від аварії на ЧАЕС. Також передбачається скасувати низку пільг для тих громадян, які проживають на територіях радіоактивного забруднення, медичним та фармацевтичним працівникам, учасникам бойових дій та особам, прирівняним до них.
Крім того, законопроектом передбачено скорочення пільг для учасників війни та ветеранів праці, а також для осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною.
20 вересня 2011 року парламент мав розглянути цей закон у другому читанні і в цілому.
У той день близько тисячі осіб пікетували Верховну Раду з вимогою не ухвалювати закон "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень".
20 жовтня Верховна Рада України також планувала розглянути цей законопроект.
В той же день депутати з фракції "БЮТ-Батьківщина" заблокували трибуну Верховної Ради з вимогами зняти з розгляду проект закону про гарантії держави щодо виконання судових рішень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас