Китай надав Білорусі вже 16 мільярдів дол. в кредит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай надав Білорусі вже 16 мільярдів дол. в кредит

Кредит&Депозит
440
Загальний обсяг відкритих Китаєм кредитних ліній, призначених для реалізації спільних проектів в Білорусії, становить 16 млрд доларів.
Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на голову Ради республіки національних зборів Білорусії Анатолія Рубінова.
"Ми вдячні, що Китай надає кредити. Зараз відкрито китайських кредитних ліній на 16 млрд доларів", - повідомив він в четвер на зустрічі з послом Китаю в Білорусії Гун Цзяньвеєм.
Рубінов уточнив, що кошти витрачаються на реалізацію різних спільних проектів, у тому числі в галузі енергетики та житлового будівництва. Рубінов додав, що сторони підійшли до створення технопарку.
Посол КНР, у свою чергу, зазначив, що за даним проектом сторони перебувають на стадії останньої підготовки документів. Дипломат підкреслив, що недавно у нього відбулася зустріч з керівництвом китайської компанії, яка бере участь в даному проекті. "Ми хочемо продовжувати розвиток економічної кооперації", - сказав дипломат.
Крім того, за його словами, добре розвивається співробітництво Білорусі та Китаю у сфері культури та освіти. Він також заявив про бажання китайської сторони поглиблювати міжрегіональні зв'язки. "Ми хочемо просувати зв'язки між містами, провінціями та областями, щоб вони брали участь у розвитку міждержавних відносин", - сказав посол.
Рубінов заявив, що за 20 років з моменту встановлення дипломатичних відносин товарооборот між Білоруссю і Китаєм зріс у 100 разів і в 2011 році склав близько 3 млрд доларів.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас