Аваков ще довго пробуде в Італії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аваков ще довго пробуде в Італії

Кримінал
471
Колишній губернатор Харківської області Арсен Аваков ще довго пробуде в Італії.
Про це заявив народний депутат, екс-глава Інтерполу в Україні Кирило Куликов в інтерв'ю Комментариям.
За його словами, міжнародні процедури, пов'язані з екстрадицією злочинців, досить тривалі.
"Протягом 40 днів Генеральна прокуратура України повинна зібрати всі матеріали, пов'язані зі справою Авакова, перекласти їх італійською мовою, нотаріально завірити і відправити до місцевого суду. І вже суд буде вирішувати, чи є правові підстави для екстрадиції Авакова", - пояснив Куликов.
При цьому, коментуючи можливість отримання Аваковим статусу політичного біженця, він зазначив, що для цього потрібне бажання самого затриманого.
"Що стосується Авакова, то про нього як про політичного біженця ми ще не говоримо. Сам Аваков, наскільки я знаю, про це не заявляв. Тільки після того, як буде вирішене питання з екстрадицією, може розглядатися питання про надання політичного притулку, і це буде тільки вибір Арсена Авакова. Причому будь-яку відповідь італійської влади - як позитивну, так і негативну, можна буде оскаржити", - підсумував депутат, додавши, що весь цей час Аваков буде перебувати в Італії, і "тема встигне втратити свою гостроту".
Як відомо, Аваков був заарештований в кінці березня в Італії, на прохання українських судових органів та на підставі ордера Інтерполу.
Прокуратура порушила справу за фактом незаконного відчуження в 2009 році 55 га землі посадовими особами Харківської обладміністрації та головного управління Державного комітету із земельних ресурсів в області, в тому числі справу проти Авакова за підозрою в тих же діях.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас