ЄБРР в 2011 році наростив фінансування компаній РФ на 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР в 2011 році наростив фінансування компаній РФ на 50%

136
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) в 2011 році збільшив обсяг фінансування російських компаній на 50% в порівнянні з попереднім роком - до 2,4 млрд євро, повідомила провідний банкір групи страхування та фінансових послуг ЄБРР Любов Тарнопольська.
За її словами, основна частка фінансування ЄБРР в 2011 році припала на страхові компанії та небанківські фінансові інститути - 24%. Частка банків склала 19%, за ними йдуть підприємства малого і середнього бізнесу - 14%, а також сектор торгового фінансування - 13%.
Говорячи про співпрацю ЄБРР з російськими страховими компаніями, Тарнопольська зазначила, що зараз ЄБРР входить в капітал трьох російських страховиків - "РЕСО-Гарантія" (інвестиції в капітал склали 150 млн доларів), "Ренесанс Страхування" (60 млн доларів ) і "Інтач страхування" (26,5 млн євро). За словами представника ЄБРР, страховий ринок Росії дає привабливі можливості для інвестицій через великий потенціал зростання, відсутність "сірих" податкових схем, відкритості для іноземних інвесторів і е проникнення іноземного капіталу.
Проте, за її словами, на російському страховому ринку залишається чимало проблем, серед яких - неоднозначна практика корпоративного управління, непрозора структура власності, брак кваліфікованих фахівців, бюрократія і шахрайство. "Відсутність податкових пільг для продуктів страхування життя, пенсійних або ощадних продуктів також є проблемою страхового ринку в Росії", - сказала Тарнопольська.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас