Суд скасував скандальне рішення про надання МЗС земельної ділянки на під забудову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд скасував скандальне рішення про надання МЗС земельної ділянки на під забудову

177
Окружний адміністративний суд Києва 4 квітня визнав недійсним та скасував рішення Київради від 15 липня 2004 року про надання Міністерству закордонних справ України земельної ділянки для будівництва та експлуатації житлового будинку на перетині провулка Десятинного і Пейзажної алеї.
Про це повідомив сьогодні голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов на відкритті засідання президії Громадської ради Києва.
Попов підкреслив, що це хороший приклад, який є результатом ефективної роботи громадськості та міської влади щодо захисту інтересів киян.
"Я думаю, ми будемо ще причетні до розвитку цієї території як заповідної зони. Завтра Київрада розглядатиме проект рішення, який ми підготували, про надання заповідного статусу зазначеній території", - сказав Попов, звертаючись до членів президії Громадської ради.
Cквер на Пейзажній алеї в Києві опинився під загрозою забудови: Вищий адміністративний суд 13 березня скасував рішення судів нижчих інстанцій про заборону будівництва. Однак, голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов заявив, що будівництва на Пейзажній алеї не буде. Між тим, як зазначили в партії УДАР, громадськість Києва звинуватила Попова в тому, що він "тільки піариться на проблемі Пейзажної алеї, а не вирішує її". На тлі цього, Міністерство закордонних справ відмовилось від десяти земельних ділянок, які київська мерія запропонувала відомству під забудову як альтернативу Пейзажній алеї. При цьому глава МЗС Костянтин Грищенко виступив за збереження скверу на Пейзажній алеї.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас