Грецька економіка може почати зростання вже в 2013 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грецька економіка може почати зростання вже в 2013 році

Казна та Політика
151
Греції не знадобиться третій пакет допомоги від ЄС, бо економічне зростання в країні може початися вже в 2013 році, вважає міністр фінансів Греції Філіппос Сахінідіс.
Міністр сподівається, що у випадку, якщо грецький уряд буде дотримуватися всіх умов договору щодо наданої країні позики, Греція зможе обійтися без нового пакету допомоги від Євросоюзу, передає BFM.ru.
"Якщо ми виконаємо обіцянки, які дали, нам не буде потрібен третій пакет допомоги, і ми зможемо уникнути небезпеки приймати нові заходи і нові скорочення витрат. Якщо все піде добре, то економіка країни, як ми сподіваємося, знову почне зростати в 2013 році", - зазначив призначений нещодавно на пост глави Міністерства фінансів Греції Сахінідіс.
Нагадаємо, цього тижня представники Мінфіну заявляли, що Греція може відчути необхідність у нових заходах економії і навіть запросити третій пакет допомоги від ЄС.
Під час інтерв'ю місцевому телеканалу Сахінідіс також повідомив, що Греція може підписати угоду зі Швейцарією для отримання інформації про греків, які розмістили свої гроші в цій країні. Цей хід уряд вважає за необхідне для перевірки того, чи сплатили інвестори податки до виведення капіталу з країни.
Між тим, раніше повідомлялося, що S&P не вірить у здатність Греції уникнути чергового дефолту.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас