Європейські ЗМІ: рецесія в єврозоні закінчиться весною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські ЗМІ: рецесія в єврозоні закінчиться весною

Казна та Політика
309
Національні статистичні офіси Франції, Німеччини та Італії разом зробили прогноз, згідно з яким рецесія в єврозоні завершиться навесні, а влітку почнеться невелике зростання.
Про це пише сьогодні впливове європейське Інтернет-видання EUobserver.
За оцінками статистичних центрів, за підсумками першого кварталу цього року зменшення ВВП єврозони складе лише 0,2% проти 0,3% в останньому кварталі 2011 року. У другому кварталі показник зростання очікується на рівні 0,0%, а в третьому кварталі цього року - 0,1%.
Статистичні бюро зазначили, що активність бізнесу поступово зростатиме, хоча загальне зростання залишиться слабким. За їхніми оцінками, поступове відновлення довіри у фінансовому секторі спростить кредитування, однак інвестиції поки залишатимуться незначними.
Крім того, на думку представників статистичних бюро, на зростання впливає і підвищення цін на нафту на світових ринках з геополітичних причин.
Раніше повідомлялося, що Національний банк Швейцарії втретє поспіль серйозно погіршив свій прогноз щодо динаміки ВВП єврозони на 2012 рік - відразу на 0,7 в.п. в порівнянні з грудневої оцінкою, очікуючи тепер спаду економіки регіону на 0,3%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас