Генпрокуратура Молдови порушила справу стосовно "МММ-2011" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура Молдови порушила справу стосовно "МММ-2011"

Кримінал
516
Відділ соціально-економічних розслідувань Генпрокуратури Молдови порушив кримінальну справу за фактом незаконної діяльності фінансової піраміди "МММ-2011" на території республіки. Про це у вівторок повідомляє агентство "Новости-Молдова".
Як пояснили в прокуратурі, жодна юридична особа не має права здійснювати фінансові операції на території Молдови без ліцензії від Національного банку республіки. Прийом вкладів у населення - це ліцензований вид діяльності, а "МММ-2011" на це дозволу не отримувала, попередили в Нацбанку.
"МММ-2011" веде свою діяльність в Молдові через сайт mmm2011.md. Суть підприємства полягає в тому, що учасники фінансової піраміди змінюють реальні гроші на віртуальні "мавро". При цьому організація побудована за мережевим принципом: вкладники переказують гроші керівникам осередків, а ті спрямовують кошти вище по піраміді. Організатори "МММ-2011" попереджають, що участь у цій схемі не дає жодних гарантій вкладникам і може призвести до втрати грошей, вказує агентство ИТАР-ТАСС.
Під час бесіді в прокуратурі керівник десяти первинних організацій піраміди в Молдавії зізнався, що в республіці зареєстровано близько тисячі вкладників, які вклали в "МММ-2011" різні суми. При цьому організатори наголошують, що взаємини учасників фінансової піраміди не можна кваліфікувати як банківський вклад. Закон не забороняє фізичним особам переказувати одне одному гроші.
У березні цього року в Білорусії були пред'явлені звинувачення п'ятьом громадянам республіки, організаторам місцевої філії фінансової піраміди "МММ-2011". Як повідомили в білоруському КДБ, в махінації, пов'язані з пірамідою, були втягнуті кілька тисяч білорусів, а дохід її організаторів склав понад 500 млн білоруських рублів (понад 62 тис. доларів). Розслідування діяльності "МММ-2011" на території Литви почала і литовська Генеральна прокуратура.
Про запуск "МММ-2011" Сергій Мавроді, засновник першої фінансової піраміди "МММ" у середині 1990-х років, оголосив в січні 2011 року. Організатор пообіцяв майбутнім учасникам проекту прибуток у розмірі 360% річних, але попередив, що вони можуть втратити всі свої гроші, тому що "МММ-2011" є фінансовою пірамідою.
За даними прес-служби московського управління ФССП Росії, судові пристави ведуть майже 1,9 тис. виконавчих проваджень щодо Мавроді на суму понад 4 млрд рублів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас