АЗС "ОККО": Ціни на бензин штовхає вгору податкове навантаження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АЗС "ОККО": Ціни на бензин штовхає вгору податкове навантаження

3939
Ціни на бензин на АЗС формуються нині під впливом двох основних чинників - світових цін на нафту і податкового навантаження на пальне в Україні. Таку думку в коментарі FINANCE.UA висловив речник мережі АЗС "ОККО" Олег Дорожовець.
"У 2012 р. і ціни на нафту, і податкове навантаження тільки зростали. Зокрема, зараз ціна бареля нафти уже перевищує 120 USD, тоді коли на початку року вона була в інтервалі 104-105 USD, тобто зростання становить приблизно 15%. Відповідно зросли й відпускні ціни на європейських НПЗ, де мережа "ОККО" закуповує нафтопродукти. Щодо податкової складової - вона також збільшилася. Як відомо, з 1 січня в Україні було проіндексовано ставки акцизного збору на нафтопродукти: для бензину вони зросли на 16 євро/тонна, для ДП – на 4 євро/тонна", - зазначив Дорожовець.
За словами Дорожовця, вплив цих двох чинників (насамперед, першого) і є причиною нинішнього зростання цін на АЗС. При цьому подорожчання пального не є якоюсь ексклюзивною українською тенденцією - те ж саме спостерігається у переважній більшості держав Європи, де ціни на бензин досягли рекордних у своїй історії позначок. Там зростання цін почало спостерігатися навіть дещо раніше, ніж в Україні, і поки що воно не припинилося.
Нагадаємо, ціни на бензин в найбільших АЗС знову підвищилися на 10-15 коп.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас