Порошенко: Україна і Росія врегулювали питання імпорту сирів українського виробництва до РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: Україна і Росія врегулювали питання імпорту сирів українського виробництва до РФ

Аграрний ринок
443
Україна і Росія врегулювали питання імпорту сирів українського виробництва до РФ. Про це в ході брифінгу заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Нами досягнуті достатньо серйозні домовленості, які дозволяють нам з оптимізмом дивитися в питання врегулювання відносин відповідності стандартів української продукції, яка поставлятиметься як на ринок РФ, так і на ринок країн Митного союзу. Відносини у сфері національного контролю з боку України будуть врегульовані і обмеження імпорту сирів українського виробництва з боку РФ будуть зняті після обробки тих зауважень, які висунула російська сторона під час перевірки. У короткий термін будуть надані документи і пояснення. Доступ на ринок РФ для продукції Гадяцького заводу, де перевірка вже пройшла, буде відкритий", - сказав Порошенко.
За його словами, найближчим часом будуть організовані перевірки на двох інших заводах і українською стороною будуть створені всі умови для роботи російських партнерів.
Порошенко підкреслив, що претензій до безпеки українських продуктів російська сторона не висувала, а ситуація, що створилася, обумовлена технічними невідповідностями.
Зазначимо, перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський раніше заявив, що в українських сирах не виявили рослинних масел.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас