Судді відмовляються працювати в Донецькій і Луганській областях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Судді відмовляються працювати в Донецькій і Луганській областях

1241
Вища кваліфікаційна комісія суддів констатує небажання людей, які пройшли відбір на посаду судді в 2011 році, йти працювати в суди Донецької та Луганської областей.
Про це на прес-конференції заявив голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Ігор Самсін, повідомляють Українські новини.
"За результатами проведення першого відбору, на жаль, вкрай складна ситуація, ви це знаєте, в таких регіонах, як Донецька та Луганська області", - сказав він.
Голова комісії зазначив, що в першу чергу причиною даної ситуації є неможливість забезпечення у повному обсязі покладених соціальних гарантій для суддів, які працюють у регіонах.
"Дана обставина свідчить в першу чергу про відсутність діючого механізму впливу кандидатів і про соціальну незахищеність. Сьогодні суддя може отримати службове житло. Скажіть, будь ласка, де ви бачили, щоб суддя останнім часом, особливо у віддалених районах, отримував службове житло - це тільки в казках може бути", - сказав він.
Самсін звернув увагу людей, які числяться в резерві, які претендують на посаду судді (81 осіб), що ВККС найближчим часом оголосить ще один конкурс на зайняття посад в цих областях.
Він також додав, що всі посади суддів, незалежно від того, який цей суд, рівнозначні, і на кожній з посад людина може реалізувати свій професійний потенціал.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас