Експерт вважає, що західний бізнес зробив ставку на Київ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт вважає, що західний бізнес зробив ставку на Київ

371
Голові КМДА Олександру Попову і його команді вдалося представити Київ закордонному бізнесу в кращому світлі, вважає керівник Інституту медіа-моделювання та політико-економічного аналізу "Перспектива" Євген Черненко. Про це пише "Обозреватель".
На його думку, головним підсумком форуму стало те, що міській владі вдалося переконати бізнес у серйозності намірів і готовності проводити в столиці політику сприяння розвитку бізнесу.
"Підписання договорів за проектами - важливий момент. Але це деталі. Найважливіше - сам факт того, що серйозний бізнес прийшов до Києва. Повірте, ці люди вміють прораховувати ризики і будь-які обіцянки і гарантії влади ділять мінімум на два. Те, що Попову і команді вдалося залучити до Києва інвесторів, говорить про впевненість бізнесу в тому, що політика влади Києва буде незмінною довгі роки. По суті, це своєрідна ставка західного бізнесу на Попова", - вважає Євген Черненко.
На думку експерта, інвестори, приймаючи рішення вкладати в розвиток української столиці, враховували мінімум три чинники: якість підготовлених проектів, політичні та економічні прогнози для України та аналогічні прогнози для Києва. "Думаю, деяка невизначеність щодо економіки України, пов'язана з невирішеними питаннями щодо газу і співпраці з МВФ, була компенсована в розрахунках інвесторів упевненістю щодо економічного зростання і політичної стабільності в Києві. Природно, важливу роль зіграла якісна підготовка проектів, про що вже неодноразово говорили і експерти, і самі інвестори", - зазначив експерт.
Нагадаємо, що 29 березня в Києві пройшов Київський міжнародний інвестиційний форум, за результатами якого було підписано шість меморандумів про співпрацю і наміри реалізувати інвестиційні проекти, загальний обсяг яких становить 30 млрд грн.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас