Генпрокуратура РФ передала Польщі шість томів справи про катастрофу літака Качинського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура РФ передала Польщі шість томів справи про катастрофу літака Качинського

121
Генпрокуратура Росії передала польській стороні томи кримінальної справи про катастрофу президентського літака під Смоленськом.
Про це повідомила офіційний представник наглядового відомства Марина Гриднєва, підкресливши, що передані матеріали включають в себе копії протоколів упізнання загиблих, протоколів допиту та копії розписок про отримання цінних речей, передає Інтерфакс.
"В рамках надання правової допомоги компетентним органам Республіки Польща в проведеному розслідуванні кримінальних справ за фактом авіакатастрофи літака Ту-154, що сталася 10 квітня 2010 року в районі аеродрому "Смоленськ-Північний", спрямовані чергові шість томів з матеріалами слідства", - сказала Гриднєва.
Вона нагадала, що всього за період розслідування польській стороні у справах, пов'язаних з авіакатастрофою, передано 52 томи виконаних матеріалів.
"Надіслані матеріали включають в себе копії протоколів упізнань загиблих польських громадян, копії протоколів допитів родичів і знайомих загиблих, копії актів передачі представникам Польщі останків загиблих, а також копії розписок про отримання речей, предметів, документів, цінностей, що належали загиблим особам" , - сказала представник відомства.
Нагадаємо, 10 квітня 2010 року літак польського президента Леха Качиньського розбився під Смоленськом. При посадці він зачепився за верхівки дерев в умовах поганої видимості через сильний туман. На борту перебували 96 осіб - 88 пасажирів і вісім членів екіпажу, всі вони загинули.
Міждержавний авіаційний комітет 12 січня 2011 р. оприлюднив остаточний звіт про результати технічного розслідування, згідно з яким безпосередньою причиною катастрофи визнано рішення екіпажу не йти на запасний аеродром, а системними причинами - недоліки в забезпеченні польоту і підготовці екіпажу.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас