Microsoft виводить бізнес з ФРН через патентні суперечки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft виводить бізнес з ФРН через патентні суперечки

189
Найбільша софтверна компанія світу, американська Microsoft Corp., прийняла рішення про переведення логістичних операцій з Німеччини до Нідерландів у зв'язку з патентною суперечкою з Motorola Mobility Holdings, повідомляє The Wall Street Journal.
Microsoft закриє європейський центр дистрибуції, розташований у Німеччині, проте представники компанії стверджують, що це не призведе до втрати робочих місць в країні. Всього в представництвах Microsoft у ФРН працюють близько 2,7 тис. осіб.
Експерти попереджають, що Microsoft може виявитися лише "першою ластівкою", оскільки патентне законодавство Німеччини і жорсткий підхід німецьких судів до суперечок у цій сфері, ймовірно, змусять багато високотехнологічних компаній задуматися про виведення бізнесу з країни.
Суд німецького міста Мангейма повинен 17 квітня винести рішення за позовом Motorola, яка звинувачує Microsoft в порушенні патентів на технології роботи з відео. На думку позивача, Microsoft нелегально використовувала технології стиснення відео в деяких продуктах, включаючи операційну систему Windows 7 і ігрову консоль Xbox 360.
При найменш бажаному для Microsoft розвитку ситуації суд заборонить компанії продавати низку продуктів, включаючи Windows 7, в Німеччині. Якщо при цьому європейських центр дистрибуції компанії залишатиметься в Німеччині, судова заборона торкнеться і поставки таких продуктів в інші європейські країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас