Банкова відхрестилась від переговорів з приводу лікування Тимошенко у Німеччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкова відхрестилась від переговорів з приводу лікування Тимошенко у Німеччині

362
Рішення про заходи, систему і місце лікування засуджених в Україні ухвалюють відповідні установи, а не Адміністрація Президента, йдеться в коментарі Банкової у зв'язку з повідомленнями німецьких ЗМІ про переговори щодо лікування екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в Берліні.
"Адміністрація Президента України веде постійні консультації з усіма зацікавленими сторонами щодо реформування системи правосуддя. У той же час рішення про заходи, систему і місце лікування засуджених в нашій країні ухвалюють відповідні установи, а саме Державна пенітенціарна служба України, Генпрокуратура та Міністерство охорони здоров'я України", - йдеться в коментарі.
У той же час прес-служба підкреслює, що Президент Віктор Янукович неодноразово заявляв: "Юлія Тимошенко має отримати всю необхідну медичну допомогу, і медики та інші особи, відповідальні за стан її здоров'я, повинні приділити цьому питанню максимум уваги".
Раніше німецькі ЗМІ повідомили про те, що уряд Німеччини веде переговори з Києвом про можливе лікуванні екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в Берліні. Зокрема, за даними газети Suddeutsche Zeitung, переговори ведуться безпосередньо між Адміністрацією Президента України та відомством федерального канцлера Ангели Меркель.
Факт проведення переговорів Укрінформу підтвердила і прес-секретар берлінської клініки Charite, лікарі якої обстежували Тимошенко в Качанівській колонії.
Перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін раніше заявляв, що українська влада зараз вивчає можливість лікування Тимошенко в Німеччині.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас