Німецькі профспілки добилися підвищення зарплати держслужбовцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі профспілки добилися підвищення зарплати держслужбовцям

Казна та Політика
221
Німецькі профспілки після місяця страйків домоглися підвищення зарплати для двох мільйонів держслужбовців, повідомляє 31 березня Associated Press.
Вимогою страйкарів було підвищення зарплати на 6,5 відсотка, але не менш ніж на 200 євро, в той час як роботодавці погоджувалися збільшити оклади лише на 3,3 відсотка. За досягнутою домовленістю, яка ще потребує затвердження, зарплати держслужбовцям будуть збільшені на 6,3 відсотка за два роки.
Перше підвищення на 3,5 відсотка працівники отримають заднім числом - воно буде записано на 1 березня. Подальші надбавки, кожна по 1,4 відсотка, плануються на 1 січня і 1 серпня 2013 року.
Крім того, угода передбачає спеціальні одноразові виплати для працівників аеропортів. Співробітники найбільш завантажених аеропортів (з річним пасажирооборотом п'ять мільйонів осіб або більше) протягом 2012 року отримають по 600 євро. Виплати менш зайнятим працівникам складуть 200 євро.
На початку березня в Німеччині застрайкували чиновники міських адміністрацій, співробітники дитячих садків і лікарень, прибиральники сміття, транспортні службовці. У середині місяця страйкарі взяли перерву для переговорів з роботодавцями. Переговори провалилися, і 19 березня держслужбовці знову відмовилися виходити на роботу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас