Депутат: Влада разом з обіцянками про підвищення соцстандартів накопичує борги з зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат: Влада разом з обіцянками про підвищення соцстандартів накопичує борги з зарплати

Казна та Політика
165
Народний депутат від партії Наша Україна Володимир В'язівський зазначає, що влада поряд з обіцянками про підвищення соціальних стандартів накопичує заборгованість із зарплати.
Депутат звертає увагу на небезпечну тенденцію - з початку року сумарні борги з виплати зарплати на підприємствах України перетнули межу 1 млрд грн, а тепер уже другий місяць йде їх накопичення.
"В цілому за січень-лютий заборгованість виросла на 9,5%, і при цьому її накопичення спостерігається в 13 областях країни, а також в АР Крим та місті Севастополь. Тобто - в більшості регіонів. Тому виходить, що влада лівою рукою роздає соціальні обіцянки, а правою накопичує заборгованості з виплати зарплати", - сказав В'язівський.
Також, за його словами, цікаво було б дізнатися, чому "тандем лідерів за зарплатними боргами" стабільно складають області, в яких Партія регіонів керує майже одноосібно? Це - Донецька область, в якій з початку року заборгованість зросла на 21,5%, і Харківська область, в якій за лютий борги трохи зменшилися, але в цілому з початку року виросли більш ніж на чверть.
"Якщо в даний час влада так активно займається соціальними питаннями, може, пора робити кадрові висновки і прибирати тих керівників, які не здатні не те, що покращувати життя народу вже сьогодні, а хоча б не погіршувати його?", - запитує В'язівський.
Раніше Державна служба статистики повідомляла, що реальна заробітна плата в Україні в лютому 2012 року збільшилася на 2,5%, в порівнянні з січнем 2012 року, і на 16,2% - в порівнянні з лютим 2011 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас