Представники ВР звинувачують владу США у приховуванні 10 тис. документів про розлив нафти у 2010 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представники ВР звинувачують владу США у приховуванні 10 тис. документів про розлив нафти у 2010 р

169
Представники нафтовидобувної компанії BP PLC заявили, що уряд США приховує інформацію про розлив нафти в Мексиканській затоці в 2010 р. У зверненні до районного суду в Новому Орлеані BP заявила, що уряд США відмовляється розголошувати більше 10 тис. документів, в яких наводиться оцінка кількості нафти, яка вилилась зі свердловини Deepwater Horizon, передає Reuters.
За даними компанії, в засекречених документах можуть знаходитися відомості про те, що кількість нафти, яка потрапила в навколишнє середовище, насправді може бути нижчою, ніж раніше стверджувала американська влада. Юристи BP зазначили, що влада США наклала на документи гриф секретності, так як в них міститься інформація про роботу уряду.
Адвокат BP заявив: "Звернення уряду США до положення про захист інформації в цьому випадку застосовується дуже широко, тому що дозволяє приховати точну кількість нафти, що потрапила в навколишнє середовище".
Кількість пролитої нафти безпосередньо вплине на штраф, який повинна буде виплатити нафтова компанія. В даний час передбачувану суму виплат BP оцінюють в 17,6 млрд дол. Уряд США виступає одним з позивачів в цивільному позові проти нафтової компанії.
Нагадаємо, 2 лютого суд в США звільнив нафтосервісну компанію Halliburton Co від матеріальної відповідальності за розлив нафти в Мексиканській затоці в 2010 р., звівши нанівець прагнення нафтової компанії BP розділити з партнерами витрати на ліквідацію наслідків катастрофи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас