Голова Єврогрупи образився на голову Мінфіну Австрії через "базікання" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Єврогрупи образився на голову Мінфіну Австрії через "базікання"

140
Прем'єр-міністр Люксембургу і голова Єврогрупи Жан-Клод Юнкер перервав засідання міністрів фінансів країн єврозони і скасував підсумкову прес-конференцію через те, що глава Мінфіну Австрії Марія Фектер першою повідомила про збільшення стабфонду єврозони. Про це повідомляє Reuters.
Раніше 30 березня стало відомо, що глави фінансових відомств країн єврозони домовилися збільшити обсяг коштів для боротьби з кризою до 800 млрд євро. Про це оголосила саме Фектер. Юнкер вважає, що заявити про рішення необхідно було на прес-конференції, спеціально для цього запланованій.
Прем'єр-міністр розповів газеті Le Monde, що, скасувавши прес-конференцію, він підкреслив важливість дисципліни, якої повинні дотримуватися чиновники. "Якщо повідомляється про ще не схвалені рішення, то немає потреби організовувати прес-конференції", - заявив Юнкер французькому виданню.
Глава Кабінету міністрів додав, що він має намір "припинити базікання" і що конфіденційні дані не повинні потрапляти в пресу. Як зазначив Юнкер, ще перед засіданням 30 березня він заявив міністрам, що засмучений фактами розголошення відомостей журналістам, але це не завадило Фектер повідомити про рішення завчасно.
Фектер вибачилася перед Юнкером за свою помилку. Про це заявив прес-секретар міністра фінансів Австрії. За його словами, вона мала на увазі, що міністри схильні прийняти таке рішення за підсумками переговорів, і уточнила, що офіційну заяву зробить Юнкер.
Оскільки зустріч міністрів була перервана, залишилося невирішеним питання про можливого наступника Юнкера на посту глави Єврогрупи. Крім того, глави відомств не встигли обговорити кандидатуру люксембуржця Іва Мерша на пост члена правління ЄЦБ. За інформацією джерел Reuters, як основний кандидат на пост глави Єврогрупи розглядається міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас