Україна і РФ реалізують Протокол про визнання результатів митного контролю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і РФ реалізують Протокол про визнання результатів митного контролю

137
Державна митна служба України і Федеральна митна служба Росії почали реалізацію Протоколу про взаємне визнання окремих результатів митного контролю товарів та транспортних засобів. Про це на прес-конференції в Харкові повідомив голова Державної митної служби України Ігор Калетник, пише Уніан.
"Мова йде про взаємне визнання окремих результатів митного контролю. Звичайно, не всіх. Кожен діє в рамках законодавства своєї країни. Наприклад, якщо російська митниця проведе сканування будь-якого транспортного засобу і буде відповідний акт, ми будемо його приймати, і українська митниця відповідного контролю в такому ж вигляді проводити не буде, і навпаки", - сказав Калетник.
На його думку, виконання протоколу дозволить уникнути дублювання функцій і прискорить проходження кордону.
За словами Калетника, триває робота з введення спільного митного контролю на українсько-російському кордоні, зокрема, вже відпрацьована експериментальна технологічна схема спільного контролю в пункті пропуску "Куйбишево - Дяково".
І.Калетник наголосив, що митниці України та Росії докладають зусиль для того, щоб в рамках чинного законодавства якомога більше спростити контрольні процедури на кордоні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас