Українцям потрібен "піратський" контент — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям потрібен "піратський" контент

436
61% опитаних компанією Research & Branding Group українців абсолютно не готові купувати ліцензійний контент (комп'ютерне програмне забезпечення, музику, фільми, електронні книги та інші продукти). Про це свідчать результати опитування.
Респондентів попросили відповісти на запитання, чи готові вони на сьогоднішній день купувати ліцензійний контент. При цьому 8% опитаних частково готові його купувати, 1% - повністю готові, а 30% не змогли відповісти.
Крім того, респондентів запитали, чи підтримують вони твердження, що висока для більшості українців вартість ліцензованого контенту обмежує доступ до передових знань і віддаляє Україну від високорозвинених країн. 48% опитаних в цілому згодні з цією думкою, 9% - в цілому не згодні, а 43% не змогли відповісти.
Також їм було поставлено запитання, чи згодні вони з твердженням, що боротьба з інтелектуальним піратством є лобіюванням інтересів великих корпорацій. 41% опитаних в цілому згодні з даною тезою, 8% - в цілому не згодні, а 51% не змогли відповісти.
Крім цього, респондентів попросили відповісти, чи підтримують вони твердження, що закриття сайтів, на кшталт файлообмінника ex.ua, необхідно, якщо Україна прагне бути країною, де поважаються авторські права та інтелектуальна власність. 25% опитаних в цілому не згодні з цією думкою, 21% - в цілому згодні, а 54% не змогли відповісти.
Опитування було проведено з 10 по 20 лютого у всіх регіонах країни, було опитано 2079 респондентів.
Нагадаємо, в лютому Міжнародний альянс інтелектуальної власності (МАІВ) закликав уряд США переглянути право України на пільги при торгівлі, передбачені Загальною системою преференцій, через порушення в сфері авторського права. Альянс відзначав, що в Україні порушується авторське право на ринках музики, фільмів, літератури, а також розважального і ділового програмного забезпечення.
31 січня за заявкою міліції доменне ім'я ex.ua було заблоковано в рамках розслідування кримінальної справи про порушення авторських прав. У ніч на 3 лютого файлообмінник частково відновив свою роботу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас